Vad är en traverslösning?

En traverslösning handlar om att optimera era arbetslokaler och utnyttja befintlig plats utan att omkonstruera era arbetsmoment. Detta är med hjälp av lyftutrustning eller telfer som monteras i taket och som travers system kan installeras snabbt och smidigt på. Har er verksamhet redan ett befintligt skensystem uppsatt så går traverser i regel att montera på det redan befintliga. Detta är ett smidigt och kostnadseffektivt sätt att maximera era arbetslokaler samt underlätta era arbetsprocesser. Beroende på er verksamhets ändamål så finns det garanterat att hitta den perfekta lyftutrustningen för er.

Traverser är skapta från modern ingenjörskonst som fokuserar på att ge användare starkare kontroll och underlätta deras arbete. Syftet med detta verktyget är att manövreringen är enkel och kan ske följsamt, vilket skapar en trygghet och säkerhet när man förflyttar tunga föremål i lokalen från station till station. Systemen finns i både manuella och motordrivna förflyttningar i X- och Y-led. Den moderna teknologin hjälper användaren hantera manöverhandtaget med hög precision och som i sin tur kan effektivisera sina arbetsmoment tillsammans med traverser.

Moderna industrier vet om hur viktig det är att optimera varje yta för att underlätta det både för medarbetare och verksamheten. Detta gör traverser till den bästa möjliga och sömlösa lösningen till företag som agerar över ett större arbetsområde som vill påskynda arbetsprocesser samt öka säkerheten i arbetslokalerna. Bortser vi från att lyftutrustning både är kostnadseffektiva och påskyndar arbetsmoment så är traverser den optimalaste lösningen för verksamheter som vill maximera sin yta utan att omkonstruera sina befintliga arbetsytor. 

Verksamhetens lyftutrustning är inte enbart till för att öka er produktion utan för att skapa en ergonomisk arbetsplats för era medarbetare, så dem inte skadar eller sliter ut sig. En ergonomisk arbetsplats påverkar er arbetsmiljö och arbetsklimat i en positiv utsträckning. Lyftutrustning hjälper dina medarbetare att undvika obekväma arbetsställningar som i sin tur motverkar belastningsskador, vilket är en nyckelfunktion i industrier som innehåller tungt arbete. Medarbetare ska inte anpassa sig efter jobbet, utan arbetsmomenten ska anpassas efter människan för att effektivisera och motverka ohälsosamma arbetssituationer. det läggs ett stort fokus på att skapa ergonomiska främjande verktyg för er industri så ni kan uppnå er fulla potential.

System som hanterar traverser och traverskranar är av hög kvalité samt kostnadseffektiva. 

Lyftredskap återspeglar en professionell skicklighet och omtanke i varje produkt ni hanterat under många år i industrin.

Webbyrå i Malmö

För att ditt företag ska lyckas måste du idag ha en stark närvaro online. Om ditt företag är baserat i Skåne och du vill ha hjälp med detta rekommenderas att du anlitar en webbyrå i Malmö. De kan hjälpa dig att bygga upp en stilren, modern och lättöverskådlig hemsida som lockar många besökare. De har även kunskap om SEO och hur du ska ranka så högt upp i sökresultaten som möjligt.

Välj en personlig byrå som anpassar sig efter dina önskemål


När du ska söka efter en webbyrå i Malmö är det viktigt att du känner dig 100 % trygg med ditt val. De ska kunna anpassa sig efter ditt företag och dina önskemål. Du känner dina kunder bäst och det är webbyråns uppdrag att ta till sig den informationen och bygga upp en webbsida som stämmer överens med dina önskemål. Många webbyråer i Malmö erbjuder en kostnadsfri konsultation där du kan få hjälp med att välja ut vilka tjänster som passar dig samt rådgivning om hur du bör lägga upp din hemsida. En sådan konsultation brukar vara tillräckligt för att göra ett klokt och genomtänkt val.

En engångstjänst eller ett långvarigt samarbete?


Som företagare måste du ställa dig frågan om du vill arbeta långsiktigt tillsammans med en webbyrå eller om du bara ser det som en engångstjänst. Om du vill arbeta en längre tid med en webbyrå i Malmö kan de plocka fram en strategi för att göra din digitalisering så framgångsrik som möjligt. De samlar också erfarenhet om vad som fungerar bäst för din målgrupp. Du kan också anlita en webbyrå en enstaka gång för att till exempel bygga upp en helt ny hemsida. Då är det normalt en fördel att välja en byrå med fasta priser så du inte blir chockad när fakturan ska betalas.

Säkrare transport med IBC-tank

Vad är en IBC-tank?

En IBC-tank är en behållare som är till för att transportera vätskor och bulklast på ett säkert och smidigt sätt. Det kan vara spannmål, livsmedel eller farliga kemikalier som dunkarna fylls med men också något så enkelt som vatten. Runt om dunken finns en skyddsbur som gör det stadigt och enklare vid transport av flera behållare. När det gäller underlaget som containern ska stå på kan man välja mellan träpall, plastpall och stålpall. De vanligaste IBC-behållarna är på 600 liter, 800 liter och 1000 liter.

IBC-tank

 

Viktigt att tänka på med IBC-tankar

Med IBC-behållare tillkommer även riktlinjer som kan vara bra att känna till och följa.

  • Fyll hela tanken så det inte finns risk för att det skvalpar under transporten. En halvfylld tank med vätska kan väga flera hundra kilo och enkelt välta ett mindre fordon.
  • Vid återanvändning av en tank krävs professionell rengöring för att få bort eventuella farliga rester.
  • En IBC-tank som är fylld med farligt innehåll måste märkas upp. Det görs med en UN märkning på fyra siffror som talar om vilka farliga ämnen som finns i tanken.
  • Det finns regler för hur länge en tank får vara i bruk innan det är dags för tanken att skrotas.
  • Tankar som fraktar miljöfarligt innehåll ska besiktas inom ramen av 2.5 år.

Ny, rebottlad eller rekonditionerad IBC-tank

Vid köp av en IBC-behållare finns olika alternativ. Antingen kan man välja att köpa en helt ny behållare eller välja mellan rebottlad eller rekonditionerad.

En rebottlad behållare innebär att buren återanvänds men tanken byts ut till en ny. Självklart sker en besiktning efter.

En rekonditionerad container är 100% återanvänd. Hela rubbet rengörs och besiktas för att bli så gott som ny. Det här är det mest miljövänliga och billigaste alternativet.

Meritpoäng från högstadiet

Meritpoäng, eller meritvärde, kallas ibland antagningspoäng och utgör summan av en elevs betygspoäng. Det är med detta värde en elev konkurrerar med andra om en plats på den valda utbildningen. En gymnasieutbildning har ett lägsta antagningskrav om ett visst meritvärde, eller antagningspoäng. För att komma in på den valda utbildningen måste den sökande minst uppfylla detta krav.
Även om ett preliminärt beslut visar på att eleven blivit godkänd kan detta ändras inför det slutgiltiga beskedet, eftersom antagningsgränserna kan förändras allt eftersom ansökningarna kommer in. Detta betyder att meritvärdet för en utbildning kan höjas om utbildningen är populär och det är många sökande. Det slutgiltiga beskedet brukar erhållas efter midsommar, vanligen senast 3 juli.

Så räknas meritvärdet ut

Dagens betygssystem går från A, som är högsta betyg, till F som är underkänt. När meritvärdet räknas ut har varje betyg en poäng som följer:
A = 20 poäng
B = 17,5 poäng
C = 15 poäng
D = 12,5 poäng
E = 10 poäng
F = 0 poäng

När meritvärdet räknas ut tar man poängen från de 16 bästa betygen och lägger ihop dessa. Från och med 2014 får också ett betyg i moderna språk räknas med om det inte är modersmål, exempelvis spanska, utöver de 16 bästa betygen.
Maximal poäng, det vill säga A i alla ämnen, skulle då utgöra 340 poäng. Utan Moderna språk blir maxpoängen 320.
Till estetiska utbildningar kan maxpoängen överstiga 340 poäng då auditions kan ge poäng. Detsamma gäller för spetsutbildningar med prov på färdigheter.

Meritpoäng till gymnasiet

Meritvärde är detsamma som konkurrenskraft

När antalet sökande elever till en utbildning är lika många som platserna, kommer alla in. Detsamma om de är färre. Men när de sökande är många till en populär utbildning är det meritvärdet som avgör vilka som slutligen får en plats på utbildningen. Om många som söker har ett högt meritvärde höjs antagningspoängen för utbildningen. De med högst meritvärde kommer in och de övriga hamnar på en reservlista.
gymnasieguiden.se finns antagningsstatistik för Sveriges gymnasieutbildningar.

Hur fungerar en e-cigg?

Är du redo att sluta röka men känner att du helt enkelt inte bara kan fimpa utan kanske behöver ett hjälpmedel efter vägen? Då ska du spana in e-cigg. Detta är ett fantastiskt hjälpmedel när man vill sluta röka. En e-cigg påminner till stor del om en vanlig cigarett. Du inhalerar som vanligt och andas ut som vanligt. Skillnaden är dock att istället för att röka tobak kommer du att röka e-juice. Det innebär att du kommer att andas in vattenånga som har nikotin i sig. Dock skippar du direkt alla de giftiga substanser som finns i tobak och andas endast in nikotin. Nikotin i sig är beroendeframkallande men det är inte farligt så länge som det inte intas i abnormt stora mängder. Därför behöver du inte oroa dig när du röker e-cigg. Du kommer efter att du har bytt till e-cigg kunna välja mellan många olika smaker som exempelvis jordgubbe och coca-cola på din e-juice. Det gör att det är roligare att sluta röka. Givetvis finns även vanliga smaker som exempelvis tobak tillgänglig.
eliquid-3576069_640

I och med att du fortfarande får nikotin i dig kommer det att bli enklare för dig att bryta vanan med att röka vanliga giftiga cigaretter och du har därmed en större chans att sluta. Du kan eftersom välja e-juice med en lägre nikotinhalt i sig tills dess att du har slutat helt. Du kan röka vart du än befinner dig när du röker e-cigg. Anledningen är nämligen att vattenångan som du andas ut inte är skadlig för dina nära och kära. Därför riskerar du inte längre att utsätta någon för passiv rökning och du kan röka med gott samvete. Många väljer att endast byta till e-cigg istället för att sluta då de fortfarande tycker om njutningen som en cigarett ger en. Med E-cigg behöver du inte välja.

Vad är profilkläder

Profilkläder är ett kul och supersmart sätt att göra reklam på och själv tycker jag att det är något som alltfler företag borde syssla med. Jag tänker på alla miljoner som spenderas på broschyrer och tidningsannonser, för att inte tala om radio- och Tv-reklam som, med handen på hjärtat, faktiskt är ganska irriterande. Varför lägga så mycket av sin budget på detta då man istället kan syssla med något så bra som profilreklam?

Jag får ofta frågan vad det är som är så bra med att ge bort gratisgrejer till folk. Poängen med all form av profilreklam är att man ger bort presenter med sin logo på som sedan mottagaren kan använda i massa olika sammanhang. På så sätt gör man dels reklam till den person som har fått ta emot gåvan, men också bland alla dem som sedan exponeras för den. När det kommer till profilkläder har man många alternativ, alltifrån träningskläder till finkläder, men poängen är alltid den samma: att man skall synas så mycket som möjligt, så länge som möjligt.

Hur funkar det?

Ta till exempel en enkel T-shirt. Man designar och trycker upp den och delar sedan ut den till sina anställda. Med det gör man dem alla glada, samtidigt som de för firmanamnet vidare genom att ha den på sig vid olika tillfällen. Vid en mässa kan man dela ut gratiskepsar – mycket uppskattat av dem som får dem men också ett sätt att få extra uppmärksamhet på, både under och efter mässan. Ge en lite finare vinterjacka till en uppskattad klient – han eller hon kommer bli glada, vilja fortsätta det goda samarbetet men också visa din logo för alla dem som denne sedermera kommer i kontakt med under de kalla vintermånaderna.

Under åren ser jag hur de som väljer kvalitativa profilkläder får massor av positiv feedback och hur väl reklamen funkar. Det finns ju inte många andra former av marknadsföring där folk till och med ber om att få ett exemplar, eller hur?

Telfrar – traverser från Binar Quick-Lift Systems

Traverser av märket Telfer från företaget Binar Quick-Lift Systems har tack vare sin säkerhet, precision och anpassningsbarhet blivit synonymt med produkten. En telfer eller telfrar är smarta lyftanordningar som förflyttas tack vare takskenor. Det finns flera fördelar med att utrustningen kan flyttas via skenor i taket. En är att rummet nyttjas maximalt. Golvet kan användas till annat. En annan är att dagens tekniska lösningar för manövrering resulterar i hög tillförlitlighet när det gäller precision. Detta på ett förhållandevis enkelt och smidigt sätt.

Traverser från Binar Quick-Lift Systems kan dessutom användas i lokaler som har andra typer av skensystem; de kan anpassas till andra system av skenor, vilket torde utgöra en tacksam besparing utifrån kundens perspektiv.

Högkvalitativa telfrar från Binar Quick-Lift Systems

Binar Quick-Lift Systems erbjuder telfrar av hög kvalitet. Nyckelord för dessa traverser är driftsäkerhet och hållbarhet. De är lätta att använda, följsamma samt resulterar i hög precision. De resulterar i att lyft kan effektiviseras, det går snabbt och kan utföras på ett säkert sätt. Således även kostnadseffektivt.

Anpassad lyftanordning utifrån kundens behov

Du som kund får en skräddarsydd lösning som passar just din verksamhet. Binar Quick-Lift Systems lösningar är effektiva, inte minst utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Tala om dina behov och önskemål rörande lyftutrustning, så får du en anpassad lösning som troligen överträffar dina förväntningar.

Modeller

Telfrar finns i två modeller, den ena heter QL R, Quick-Lift Rail, med en lyftkapacitet på 125 kg respektive 300 kg. Förflyttningen sker manuellt i höjd- och sidled med hjälp av ett handtag och armrörelser. Den andra modellen går under beteckningen QL D, Quick-Lift Driven, och har en lyftkapacitet på 300 kg. Denna modell är oerhört följsam och smidig, den ger respons på även små rörelser från operatören. En oerhört effektiv modell för den som opererar i en stor lokal och behöver en snabb, säker och pålitlig lösning.

Moduler och skolmoduler

Det kan låta lite konstigt att tala om ett behov av att hyra skolmoduler. Här finns det ju helt vanliga fasta byggnader som alltid fungerat bra för skola och utbildning. Jo, naturligtvis är detta helt sant, och egentligen så är det fortfarande det bästa valet. Dock kan det ibland vara så att skolmoduler fyller en viktig funktion. Några anledningar att hyra och använda sig av skolmoduler kan vara:

Om vattenläckage eller brand skadat en skolbyggnad eller delar av denna.

När en eventuell renovering måste utföras av en permanent skolbyggnad.

De gånger en skola behöver extra lokaler för att fylla ett behov av kompletta studier.

Utöver detta finns det även de gånger då en extra skola eller skolbyggnad kan behövas. I vissa fall finns det då inga lokaler att tillgå, vilket betyder att ytor måste skapas. Med hjälp av skolmoduler blir det oftast det snabbaste, billigaste och enklaste sättet att tillgodose ett permanent eller tillfälligt behov.

När du är van vid vanliga fasta skolbyggnader, så kan det låta lite skrämmande att ditt barn ska behöva gå i en skola byggd av moduler. Detta är inget du ska oroa dig för, då dessa lokaler ser ut och fungerar precis som vanliga rum i riktiga byggnader.

Här finns all den el och det vatten som behövs, samtidigt som de också är mycket stabila och säkra. Den enda skillnaden mellan skolmoduler och en vanliga skolbyggnad, är sättet som rummen har byggt på. Genom att använda skolmoduler så byggs rummen av en rad olika containerliknande delar. Själva byggnationen går snabbt och säkert. Det bästa med skolmoduler för den som har behovet, är en byggnad alltid kan utökas eller minskas i storlek efter det behov som finns för dagen eller terminen. Helt enkelt finns det inga nackdelar med valet av undervisningslokaler sammansatta av skolmoduler.

Värmebehandling och dess innebörd

Det är många företag idag som arbetar med värmebehandling via olika metoder samt för olika ändamål. De olika företag som kan erbjuda värmebehandling brukar oftast genomföra den här behandlingen i en ugn. Man kan faktiskt få hjälp med en hel del, och det kan vara alltifrån mjukglödning, glödning, normalisering, avspänningsglödning, vanlig uppvärmning eller om det enbart är torkning man är intresserad av.
Många företag brukar ha en kapacitet på sitt företag så att de kan värma upp ett objekt upp till 1200 grader, och det är väldigt varmt när man kommer upp i den här temperaturen. Det finns faktiskt en hel del kunder som kan ha objekt som är betydligt större än vad som får plats i en företagsugn. Är det så, brukar företag alltid ha en kundanpassad temporärugn som enbart installeras för att objektet ska säkerställas och kunna få den temperatur som är önskvärd.

architecture-1639990_640

Det finns två kända värmebehandlingar som brukar användas främst och de kallas sätthärdning och seghärdning. När det kommer till sätthärdning kan man säga att det är en värmebehandling som grundar sig i termokemisk ythärdningsmetod. Under värmebehandlingen brukar man ha en låg kolhalt (runt 0,20 %) och kolet brukar i sin tur kolas upp till ytan till en siffra på 0,7-0,9 %. Resultatet av metoden blir att det ger en väldigt hög ytvårdhet samt en oerhört seg kärnstruktur, och den höga ytvårdheten ger ett slitagemotstånd som är väldigt högt.
Den andra metoden som finns, går till så att materialet genomvärms till en temperatur på 860 grader, där det sedan väldigt snabbt kyls ner i olja. Det som sker sedan är att det blir en anlöpning vid en temperatur på 500-650 grader. Man kan säga att de här två värmebehandlingarna skiljer sig åt något från varandra i utförandet.
Det krävs expertis för den här typen av arbeten så kontakta ett företag som arbetar med värmebehandling. Proffs på området är en förutsättning för att arbeten kring värmebehandling blir lyckat. Det finns tyvärr exempel på motsatsen så gör inga chansningar. Endast proffs är gott nog åt ditt bolag.

Minska oron med en hälsokontroll i Stockholm

stethoscope-1584223_640

Många i Stockholm har idag många bollar i luften, som att prestera högt på arbetet, att få allt klart på en och samma gång sen när man kommer hem så ska man städa, ta hand om barnen, tvätta, köpa mat och laga mat. Gör man en hälsokontroll i Stockholm kan man ta bort en av de stora orosfaktorerna, nämligen hälsan. I och med att man har så mycket att göra och mycket annat att oroa sig för glömmer man ofta bort den fysiska hälsan. Med det är viktigt att man ibland stannar upp och känner efter hur man egentligen mår.

Att ta sig tid att göra en hälsokontroll i Stockholm minskar inte bara oron och stressen för hälsan utan det gör också resten av livet lite enklare i den fina huvudstaden. Man kan utesluta eller ta tag i ett problem efter en kontroll. Med en hälsoundersökning kan man få hjälp med att bota både vanliga, mindre allvarliga sjukdomar och farliga sjukdomar.

När du gör en hälsokontroll i Stockholm kollar man på din livssituation sedan görs provtagningar och tester. Vid ett senare skede får du en rapport på din hälsa i form av en utvärdering och uppföljning på provsvaren. Några enkla medel är kanske allt du behöver, som till exempel att ändra hur du äter eller att du rör dig mer. Det kan göra att du mår mycket bättre och får mer energi till annat. I vissa fall kanske du bara behöver en snabb enkel medicinering och i andra fall upptäcks en allvarlig sjukdom.

I storstäder finns det mycket som kan påverka din hälsa negativt. På grund av att det är en tät population ökar stressen och miljöavfallen blir fler. Att göra en en hälsokontroll i Stockholm är därför viktigt för att där bor så pass många och det finns många riskfaktorer för att utveckla allvarligare sjukdomar.