PVC fönster – för enkelhetens skull

PVC är ett underhållsfritt material som är bland det bästa man kan tillverka fönster i. PVC fönster är nämligen slitstarka och lättskötta samtidigt som de håller tätt och håller värmen inne och kylan ute, eller tvärtom. Du kommer aldrig behöva slipa ner eller måla om dina PVC fönster. Det finns många fördelar med att byta ut dina gamla fönster till PVC fönster. Först och främst, om du märker att dina fönster inte håller tätt, drar kallt eller är enkla så kan det sänka dina driftkostnader genom att byta ut dem. Dåligt tätade fönster är nämligen en vanlig anledning till höga driftkostnader då dessa släpper ut mycket värme.

Dessutom är PVC fönster billigast på marknaden samtidigt som de håller bäst över tid. Med en tilläggsisolering så håller även PVC fönster bättre än träfönster i täthet. PVC är ett av de vanligaste byggmaterialen som man använder sig av och namnet kommer från polyvinylklorid som är en blandning mellan mineralolja samt koksalt. Det påverkas vare sig av fukt, luft, värme, kyla eller rost då det är ett dött material till skillnad från exempelvis trä som kan svälla. Det är även miljövänligt då det är lätt att återvinna PVC då det inte längre används.

PVC är även väldigt formbart vilket innebär att du kan beställa PVC fönster i vilken typ av design du vill. Givetvis finns även PVC fönster i standardmått men om du föredrar till exempel större fönster som släpper in mycket ljus är även detta en möjlighet, så länge ditt hem i övrigt tillåter det. Stora fönster behöver inte heller dra kallt när du väljer PVC så länge de i övrigt är bra isolerade. Det krävs alltid isolering oavsett vilken typ av fönster du väljer. Detta beror på det nordiska klimatet med väldigt kalla vintrar. Höj värdet på din fastighet med nya fönster.

admin