Sluta överventilera med hjälp av friskluftsventiler

Friskluftsventiler finns i många olika former och modeller för att kunna användas av så många människor som möjligt, men även för att passa så många olika typer av ventilationslösningar som möjligt.

Vilken modell man väljer beror vanligtvis på vad utrymmet som ventilen sitter i ska användas till. Det vanligaste är dock att man använder sig av självreglerande friskluftsventiler. Det man menar när man använder ordet “självreglerande” i detta sammanhang, är att ventilen anpassar luftflödet efter hur kallt eller varmt det är utomhus. Detta för att se till att utrymmet håller en jämn temperatur. Att man tillverkar ventiler på detta sätt är mycket för att det är bekvämt. Man slipper då ändra ventilen så fort vädret förändras. Om ventilen sitter i ett utrymme som inte dagligen används, är det ännu viktigare att något kan hålla koll på temperaturen.

Utseendet på friskluftsventiler kan absolut komma att variera, däremot är det vanligast att tillverkarna har valt att hålla sig till stilrena och diskreta ventiler, oavsett form. Dom ska kunna användas på så många olika platser som möjligt, men heller inte förstöra genom att bli en för stor del av inredningen.

En stor fördel som den självreglerande friskluftsventilen har är att den faktiskt är riktigt bra för miljön. Det krävs en hel del energi för att värma upp en lägenhet eller hus. Genom att förhindra att människor överventilerar, alltså tar in alldeles för mycket kall luft, kan man få ner elkostnaderna rätt ordentligt. Få personer är faktiskt medvetna om vad en ventil som är öppen året runt kan orsaka.

När det nu ändå talas om elkostnader, så är det även värt att veta att det finns ett mycket stort utbud av olika friskluftsventilationer från många olika tillverkare. Detta gör att du kan jämföra sortimenten och produkterna mot varandra, men även se till att du får en till ett riktigt bra pris!

admin